diumenge, 4 de maig del 2014

Massada Sabadell nº35 Abril 2014





StoreDot, una solució per a la càrrega de les bateries dels mòbils?

La tecnologia " Nanopunt " podria carregar el telèfon mòbil en 30 segons, però encara falta una mica de temps per estar a disposició del mercat de masses.

Molt sovint, sentim parlar de nova tecnologia que se suposa que ha de servir per salvar la vida de la bateria del telèfon intel·ligent. Però la majoria d'aquests avenços es troben encara en l'etapa de laboratori, no aptes per a la demostració pública .

StoreDot és una mica diferent. Aquesta startup amb seu a Tel Aviv, no està treballant per augmentar la vida de la bateria del telèfon intel·ligent , sinó que en comptes d’això anuncia que pot carregar un telèfon en menys d'un minut. I per als escèptics, StoreDot ha fet una demostració d'aquesta tecnologia en un Samsung Galaxy S4 durant el simposi Think Next de Microsoft.

S’ha de tenir en compte que els avenços reals de StoreDot són a la bateria, no en el carregador. StoreDot utilitza una nova fórmula química a la bateria que té "nanopunts" derivats de material bio-orgànic. Aquests nanopunts s'utilitzen tant en l'elèctrode (que emmagatzema l'energia de la bateria) i l'electròlit  (que transfereix l'energia entre ànode i càtode als extrems de la bateria) . StoreDot informa que les propietats elèctriques d'aquests nanopunts permeten que l'elèctrode es carregui molt més ràpid, sense deixar de descarregar a una velocitat similar a les bateries de ions de liti convencionals. I com que la tecnologia es basa en compostos naturals orgànics, és suposadament barat de produir.