dimecres, 12 de març del 2014

ACSI organitza a Sabadell la preestrena europea de "Giza"



Sabadell acull l a pre-estrena europea d'aquesta pel.lícula i es farà un passi obert a les 22 h. 
El llargmetratge tracta la història de pèrdues, silencis i retrobaments de Giza Alterwajn, supervivent de l'Holocaust i el periple que va seguir la seva vida fins al retrobament, molts anys més tard, amb la seva germana.

David Serrano (Sabadell, 1966), fa més de 20 anys que es dedica a la memòria democràtica, ja sigui amb l'estudi del testimoni de la repressió franquista com la nazi. Des de fa un temps és Assessor Internacional en Drets Humans del govern de l'Uruguai, on manté vincles de recerca que l'han dut a estudiar la memòria uruguaiana de la Shoá (Holocaust). Arran de la publicació del relat d'Isaac Borojovich, que va ser a tres guetos i set camps sent adolescent, aprofita per analitzar tots els testimonis de jueus que van sobreviure i que van instal·lar-se en aquell país. Serrano ha escrit set llibres sobre el tema, és el biògraf del supervivent Joaquim Amat Piniella, del que es celebra el centenari enguany, i ha participat en nombrosos congressos internacionals. El 1 de febrer va presentar el primer documental que ha dirigit, corealitzat per la URL i Universidad ORT Uruguay, al Festival Internacional de Cinema de Punta del Este i on es va alçar amb el màxim guardó. 

El documental, de  48 minuts, es titula "Giza, la niña de la maleta", que es presentarà a Sabadell, en la seva  pre-estrena europea, el dia 20 el març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada