dilluns, 10 de juny del 2013

Massada Sabadell nº21 gener 2013


Exposició sobre la Shoah a Sabadell


El divendres  dia 11 de gener,  es va inaugurar al Centre Civic de la Creu Alta –Can Balsach l’Exposició “La Shoah”.

Aquesta mostra , cedida temporalment per la Fundació Baruch Spinoza, ha estat organitzada i portada a Sabadell per l’Associació Cultural Sabadell Israel (ACSI).


L’acte inaugural, comptà amb la presència de nombroses personalitats com ara l’alcalde accidental de la ciutat  de Sabadell , Sr. Joan Carles Sànchez, l’ Alcaldessa de Barberà  del Vallès, Sra. Anna del Frago i els regidors de Sabadell Quim Carné i Lluís Monge, a més de diversos representats d’entitats ciutadanes i públic en general.

La presentació va anar a càrrec de la presidenta de l’entitat, Sra. Joana Berrio, que va fer especial èmfasi en la importància de l’exposició “no tant com una revenja o un retret del passat, sinó com una mostra del que mai més ha de tornar a succeir”, afegint que era una exposició que divulgativa i didàctica a la vegada i de la qual se’n podia aprendre molt.

També hi va intervenir el regidor de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell que va assenyarlar que “justament la seva regidoria treballa en aquesta linea d’integració i de convivència entre les diferents cultures i religions, per garantir que no tornin a succeir uns fets com aquests”. En el decurs de l’acte, va aprofitar per informar que el proper dia 28 de gener s’inaugura l’Oficina de Drets Cívils i que es feia justament el primer dia laborable després de la commemoració del dia mundial de l’Holocaust”.

Aquesta exposició es compon d’un recull fotografies dels arxius de l’Autoritat per al Record dels Màrtirs i Herois de l’Holocaust Yad Vashem, i ens fa un recorregut per l’Holocaust, el genocidi comès sobre el poble jueu, que també se’l coneix pel nom de Shoah, que en hebreu significa “destrucció” o també “catàstrofe”.

La Shoah, un extermini que va ser realitzat a Europa impulsat per
l’Alemanya nazi, va comportar la mort de sis milions de persones
jueves, entre les quals un milió i mig eren nens i nenes.

L’Holocaust és l’únic genocidi al llarg de la història de la humanitat en el qual s’ha volgut assassinar a tot un poble. Amb la Shoah ens trobem davant de la única vegada en la memòria col·lectiva que s’ha construït expressament una indústria de l’extermini i les seves eines eren les cameres de gas i els forns crematoris.

Aquesta exposició és el recorregut pels fets i les causes que van
produir aquest extermini, des d’un punt de vista crític i reflexiu, que s’articula en una trentena de pannells didàctics.

L’exposició restà oberta fins el dia 25 de gener. 


Cartell per a l'exposició.
Autor: Taller de Marketing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada