diumenge, 9 de juny del 2013

Massada Sabadell nº16 juliol 2012


RECORDEM , nomès un minut de silenci

Amigues i amics , de nou l'estiu se'ns ha tirat al damunt i això duu associats els calor, les vacances i també, en un any de traspàs com és aquest, unes olimpíades que tenen comentaris dins de la nostra revista, perquè com és habitual, a final de mes rebeu el vostre número de Massada Sabadell i ja en van 15.


Un cop superat l'esforç que comportà l'organització de la “I Setmana Cultural Sabadell Israel” i de l'edició d'un número monogràfic especial de la nostra revista destinada a aquest esdeveniment, de nou estem amb tots vosaltres per oferir-vos un seguit de temes que creiem poden ser del vostre interès.                                                        

En la present edició hi trobareu una qüestió que hem volgut  tractar de forma rellevant: el record als atletes assassinats ara fa quaranta anys durant les Olimpíades de Munic i la demanda que, com a homenatge, es guardi un minut de silenci en memòria seva. Tenim molt presents en els nostres records els fets i les imatges que vàrem viure en aquells dramàtics dies i,  des de Massada Sabadell, volem contribuir a que aquella tragèdia no caigui en l'oblit i  considerem fermament que a aquelles víctimes innocents se'ls ha de retre, com a mínim, aquest  petit  però sentit i merescut homenatge.

També tenim altres temes a oferir-vos i en el present número, dins les seccions habituals, us parlarem del Call de Montblanc, d'un tema poc conegut però molt interessant com fou el paper dels jueus en les Brigades Internacionals que participaren en la Guerra Civil espanyola, o del libre de Aharon Appelfeld. Tot sempre amb la voluntat de divulgar la cultura, la tradició i la realitat d'un poble i d'un país amb el que tant tenim 
per compartir.    

Que gaudiu de la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada