dissabte, 8 de juny del 2013

Massada Sabadell nº15 juny 2012


El viceministre de Relacions Exteriors d'Israel, Danny Ayalon, està duent a terme una campanya als mitjans de comunicació i a les xarxes socials per tal de pressionar el Comité Olímpic Internacional per a que canviï la seva postura en contra de guardar un minut de silenci durant els propers Jocs Olímpics de Londres, en memòria dels 11 atletes i  entrenadors israelians assassinats en els Jocs Olímpics de Múnic, l'any 1972, dels quals ara es compleixen 40 anys.


"No permetrem que aquella acció quedi en l'oblit i anem a llançar una campanya concertada perquè el COI reconsideri la seva posició", ha declarat Danny Ayalon, a la seva pàgina de Facebook. "Tot el que 
demanem és només un minut" .

Ayalon en repetides ocasions ha twitejat una petició de suport a la iniciativa duta a terme per Ankie Spitzer, esposa de l'entrenador d'esgrima Andre Spitzer, que estava entre els morts pel grup terrorista palestí Setembre Negre.          
                                                                
El president del COI, Jacques Rogge, en una carta adreçada a Ayalon, no va esmentar directament la sol·licitud d'un minut de silenci, però va dir que el COI "retria un tribut" a la memòria dels assassinats i 
continuarà en contacte amb el  Comitè Olímpic d'Israel. "Tingueu per segur que, dins de la família olímpica, la memòria de les víctimes de la terrible massacre el 1972 mai s'esvairà", va escriure Rogge.

Ayalon va dir que la resposta no era suficient, per tant era inacceptable.

"Aquest rebuig del COI ens ve a dir als  israelians que aquesta tragèdia és només nostra i no una tragèdia dins de la família de les nacions", va dir el viceministre de Relacions Exteriors en un comunicat publicat a 
Facebook.       
                               
"Aquest és un enfocament molt decebedor i esperem que aquesta decisió sigui revocada de manera que la comunitat internacional pugui recordar, reflexionar i aprendre la lliçó d'aquesta taca fosca en la història
olímpica".        
                     
Durant gairebé quatre dècades, Ankie Spitzer i altres persones han pressionat el COI per recordar als membres de l'equip olímpic israelià en els Jocs d'Estiu.  

No obstant això, el COI sempre s'hi ha negat.

L'atac va començar en les primeres hores del 5 de setembre de 1972 quan vuit terroristes palestins disfressats amb roba esportiva van irrompre a la Vila Olímpica de Múnic.
                                            .
Ells van assaltar els habitatges que albergaven als atletes i entrenadors israelians, matant a dues persones i prenent com a ostatges a altres nou. Hores més tard, el món es va despertar amb la imatge d'un home 
emmascarat al balcó de la Vila Olímpica. 
                           
Des de la Vila Olímpica, els militants de Setembre Negre, van exigir l'alliberament de 200 presoners àrabs que havia a presons israelianes o en cas contrari començarien a matar els atletes a Múnic, una cada hora.

"La part més difícil va ser l'ultimàtum", va dir Spitzer a CNN en una entrevista el 2005.
                                  
"Cada moment, es mor una mica perquè penses que passarà amb ell en aquell instant".
                               .
Israel es va negar a negociar, i els terroristes van exigir un avió per traslladar-los a Egipte. El govern alemany va decidir intentar un rescat a l'aeroport, amb policies sense cap experiència en aquests temes.

Quan tot va acabar, tots els israelians, cinc dels terroristes de cinc i un oficial de policia alemany jeien morts a la pista de la base aèria de Fürstenfeldbruck.
           
Els Jocs de Múnic, van ser suspesos temporalment, i al servei commemoratiu van assistir unes 80.000 persones i es va dur a terme al propi Estadi Olímpic.                                                                          
Font: CNN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada